C Slatka tradicija

Sastojci
250 g masti
1 jaje
1 C prašak za pecivo
2 C vanilina šećera
200 g običnog šećera
1 kafena šoljica vode
500 g brašna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Domaći slatki keks

Hrskavi i dugotrajni keks.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 70-80
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sve navedene sastojke staviti u dublji sud i lepo umesiti rukom da se dobije glatko testo.

Oklagijom razvući testo i željenom modlicom vaditi keks i ređati u prethodnom podmazanom plehu.

Peći na 200 stepeni oko 12 minuta, čim porumene vaditi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Zavisno od oblika modlice možete rastopljenom čokoladom nacrtati neke tačkice, zvezdice tj. ukrasiti po želji i ukusu.