C Slatka tradicija

Sastojci
Za koricu:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika hladne vode
2 kašike C kakaoa
6 kašika brašna
1/2 C praška za peciva
Za fil:
500 ml slatke pavlake
1 kesica C želatina
Glazura:
200 g čokolade za kuvanje
150 g margarina
4 kašike ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Domaći kinder pingvin

Veoma kremast i ukusan, bolji od originalnog!

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Najpre umutiti žumanca sa šećerom, pa u to dodati vodu i na kraju brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Zatim u to lagano umešati penasto umućena belanca. Peći koricu na 180 stepeni.

Ispečenu koru preseći na dva dela (vodoravno).

Fil:
C Želatin pomešati sa 2 kašike hladne vode i kada nabubri otopiti ga, pa umutiti sa slatkom pavlakom.

Zatim pripremiti glazuru.

Filovati pola fila na koricu, zatim preliti čokoladom, pa opet fil i na kraju ponovo staviti koricu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pazite pri mućenju slatke pavlake da ne bi bila previše čvrsta pri premazivanju.