C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
300 g brašna
150 g margarina
1 kesica C praška za pecivo
100 g kisele pavlake
Za nadev:
džem
Za posipanje:
C šećer u prahu
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Domaće štrudlice

Tope se u u ustima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za testo:
U dublju posudu usuti brašno, dodati omekšali margarin (sobne temperature), umešati C prašak za pecivo, kiselu pavlaku i zamesiti testo.

Testo razviti oklagijim na pobrašnjenoj radnoj površini i iseći na tri trake.

Na svaku traku (niz duž) staviti džem. Prstima spojiti krajeve, blago pritiskajući kako bi se zalepili.

Okrenuti na drugu stranu i iseći na štrudlice željene dužine.

Poređati ih u pleh obložen pek-papirom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok blago ne porumene (oko 15 minuta).

Gotove štrudlice izvaditi uz rerne.

Vruće štrudlice uvaljati u mešavinu C šećera u prahu i C vanilin šećera.

Štrudlice servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko neka štrudlica ostane, stavite u limenu kutiju, poklopite i biće još ukusnije kada odstoje.