C Slatka tradicija

Sastojci
100 ml vode
150 ml ulja
20 g kvasca
1/2 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1 kašičica šećera
500 g brašna
Fil:
4-5 jabuka
5 kašika šećera
orah
C šećer u prahu
jabuke propržiti sa šećerom

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Domaće štrudlice sa jabukama

Mmm preukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30 rolnica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Potpiti kvasac, šećer i malo brašna da nadođe.

Zamesiti testo od ulja, nadošlog kvasca, brašna, C praška za pecivo i C vanilin šećera, ostaviti 30 minuta.

Testo podeliti na 5 loptica. Loptice razviti na otprilike 0.5 mm i na jednom kraju staviti fil, umotati i seći na male rolnice - štrudlice.

Peći dok ne porumene. Posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Lepe su i kad odstoje!