C Slatka tradicija

Sastojci
250 g mlečne čokolade
50 g krupnije mlevenih lešnika
4 supene kašike eurokrema
200 ml slatke pavlake
50 g napolitanki (lešnik)
3 kašike putera
malo mleka
C puding od čokolade

Naši proizvodi
Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Juliana

Domaće ferero kuglice

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pripremite dve šerpice i na pari otopite eurokrem, čokoladu, a zatim dodajte slatku pavlaku.

Sačekajte da se sve sjedini sve vreme mešajući, pa sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi.

Napolitanke izmrvite rukama tako da ostanu i krupniji parčići. Lešnike prepecite i sameljite.

Puding pripremiti na uobičajen način, ali sa upola manje mleka nego što je u uputstvu na ambalaži.

Kada se fino zgusne, umešajte ga u smesu sa čokoladom, a zatim dodajte i napolitanke.

Izmešajte, pa ostavite u friz da se stegne 10-ak minuta.

Formirajte kuglice (veličina po želji), pa ih uvaljajte u mlevene lešnike.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Da bi se kuglice lepše pravile potrebno je da masa bude hladnija.