C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja A klase
20 kašika kristal šećera
8 kašika suncokretovog ulja
8 kašika sterilizovanog mleka
10 kašika mekog brašna tip 400
1/2 kesice C praška za pecivo (6 g)
2 kesice C vanilin šećera
1 l hladne vode
4 C pudinga
50-70 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dijana

Domaća vanil krempita

U pitanju je jako ukusan kolač koji se sastoji od jedne kore i fila, koji nakon hlađenja možete posuti C šećerom u prahu (naravno po želji), ja stavljam malo više.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 1
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koru:
Dodajete u posudu 5 žumanaca, 8 kašika kristal šećera ravnih do vrha, 8 kašika ravnih do vrha mekog brašna (tip 400), 8 kašika ravnih do vrha suncokretovog ulja, 8 kašika ravnih do vrha sterilizovanog mleka i 1/2 (6 g) kesice C praška za pecivo.

Sve sastojke umutiti mikserom i sipati u nauljeni kalup za pečenje veličine 28 cm (možete koristiti pleh, tepsiju ili pekač) i peći 25 min. na 200 stepeni celzijusa.

Za fil:
Dodajte u posudu 5 belanaca, 12 kašika ravnih do vrha kristal šećera i 2 kesice C vanilin šećera (20 g), sve ove sastojke penasto umutiti mikserom.

Zatim pripremiti 1 l hladne vode, od koje odlijemo 800 ml u šerpu i stavimo da se zagreje do ključanja, a u preostalih 200 ml dodamo 4 C pudinga od vanile (160 g) i dobro ih umutimo, najbolje žicom za ručno mućenje.

Zatim tu smesu dodamo u onih 800 ml vode i skuvamo puding uz konstantno mešanje. Sklonimo sa šporeta i kada se malo prohladi puding u njega dodamo umućenu masu sa gore pomenutim belancima.

Ove dve smese lepo umutimo mikserom dok ne dobiju jednaku teksturu.

Ispečenu koru ne vadimo iz kalupa u kom se pekla, već je ostavimo da se malo ohladi u njemu i filujuemo je mlakim filom.

Zatim je stavimo u frižider na 2 h, da bi se fil ohladio i očvrsnuo.

Kada se ohladi iseći u željenom obliku i posuti sa 70 g C šećera u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dok se peče kora, za to vreme možete krenuti sa pripremom fila kako biste ranije završili sa pripremom kolača. Najbolje je posuti C šećer u prahu pre konzumiranja kolača, kako se ne bi istopio usled dužeg stajanja na kolaču.