C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
600 - 800 g brašna
2 jaja
150 g rastopljenog margarina
250 ml toplog mleka
oko 3 kašike šećera
kora jednog limuna
C suvi kvasac
1 kesica C vanilin šećer
Za nadev:
2 pakovanja mlevenog maka (za gotovu pripremu)
100 g suvog grožđa
150 ml vrelog mleka
po želji kašičica cimeta
C šećer u prahu za posipanje po želji

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja

Domaća štrudla sa makom

Mekano, sočno, najbolje jesti toplo, ali je dobro i za sutradan.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 3
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Pomešati kvasac i brašno. Posebno umutiti jaja sa secerom, vanilicom, mlekom i otopljenim margarinom. Dodati rendani limun.

Umesiti testo u glatku smesu, i ostaviti da nadođe (oko pola sata).

Za to vreme smesu sa makom pleliti vrelim mlekom, dodati suvo grožđe, cimet i dobro umešati.

Podeliti testo na dva jednaka dela i razviti u obliku pravougaonika debljine oko 1 cm, naneti fil i urolati.

Poređati rolate u pleh iz rerne, jer ta veličina pleha odgovara za dva veća rolata.

Ostaviti da naraste još 20 minuta, premazati jednim umućenim belancem i peći u rerni 40 - 50 minuta, na 200 stepeni.

Nakon što se izvadi iz rerne, vruće štrudle poprskati hladnom vodom, prekriti alu folijom, a preko nje ušuškati kuhinjskom salvetom.

Sačekati da se ohladi, iseći i služiti, može se posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može se pripremati i sa marmeladom od kajsija i orasima, ili domaćim džemom od šljiva. I mogu se praviti tri štrudle samo se testo deli na tri dela, i budu korice malo tanje.