C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
2 jajeta
2 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
2 kašike brašna
1/2 kesica C praška za pecivo
1 kašika ulje
Za fil:
3 jajeta
150 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
150 g margarina

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Doboš rolat

Pravo čokoladno, kremasto zadovoljstvo.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema kore:
Mikserom umutiti belanca, dodati šećer, C vanilin šećer i dobro umutiti mikserom.

Zatim umešati žumanca, izmiksati, pa mikser isključiti. Umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, ulje i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Smesu uliti u pleh srednjih dimenzija obložen pek-papirom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

Gotovu koru izvaditi iz rerne i tako vrelu uviti u pek-papir na kome se kora pekla, a preko stavitu nakvašenu čistu kuhinjsku krpu. Ostaviti da se kora ohladi.

Priprema fila:
Mikserom umutiti jaja sa šećerom dok smesa ne postane penasta. Zatim ih skuvati na pari.

Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, dodatu u šerpu sa jajima i šećerom, mešati dok se čokolada ne otopi i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.

Šerpu skloniti sa pare i ostaviti da se smesa dobro ohladi. Mikserom umutiti margarin dok ne postane penast, dodati u ohlađenu smesu i dobro umutiti mikserom.

Ohlađenu kofu odviti, premazati filom i uviti u rolat. Spoljašnji deo premazati filom i ostaviti u frižider da se stegne.

Rolat seći na šnite željene debljine, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Količinski se ne dobija dosta, pa zato slobodno duplirajte sve sastojke i za koru, a i za fil.