C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
2 jajeta
1 šolja kristal šećera
1 šolja ulja
1 šolja mlevenih oraha
1 šolja brašna T-500
1 šolja rendanih jabuka
1 šolja C Pšenični griz
1 šolja mleka
1 kesica C prašak za pecivo
Preliv:
2 šolje kristal šećera
2 šolje vode
3 kesice C vanilin šećera
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
1 supena kašika ulja
Šlag:
1 kesica C Šlag classic
100 ml mleka
1 kašika C šećera u prahu

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tijana

Deseterac

Slatkiš pun oraha, sa šlagom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema kore:
Penasto umutiti jaja sa šećerom.

Dodati ulje, brašno i C prašak za pecivo. Kada masa postane glatka, dodati joj jabuke, griz, mleko i orahe. Sve dobro umutiti mikserom.

Sipati u podmazan i brašnom posut pleh, ili pleh obložiti pek-papirom.

Pečenje:
U prethodno zagrejanoj pećnici, peći koru na 200°C dok ne porumeni.

Priprema preliva:
Kada se ispeče kora i izvadi iz rerne, staviti da se kuva voda, šećer i C vanilin šećer. Kada provri, kuvati još desetak minuta.

Preliv glazure:
Sačekati da se ohladi kora, pa je preliti šerbetom.

Istopiti u šerpici čokoladu i ulje, pa preliti preko rastopljenom čokoladom.

Ostaviti u frižider da se ohladi. Umutiti C šlag i nafilovati preko kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ohladiti kolač neko vreme u frižideru.

Hladno poslužiti.

Prijatno! ??