C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
200 g brašna
50 g C čvrstina
1 jaje
1 žumance
100 g C šećera u prahu
100 g margarina
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
Za posipanje:
1 belance
100 g seckanog badema

Naši proizvodi
Čvrstin Šećer u prahu Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Delikatni rombovi

Lepi su i kao slavski, ali mogu da idu uz čaj ili kafu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Od navedenih sastojka zamesi testo i ostavi ga da odstoji u frižideru oko 1/2 sata.

Razviti koru debljine oko 1cm, seći trake širine 2-3cm i seći u obliku romba.

Slagati u pleh obložen pek papirom, premazati ih umućenim belancetom i posuti seckanim bademom.

Peče oko 10 minuta, paziti da ostanu svetli.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto margarina lepše je u testo staviti puter.