C Slatka tradicija

Sastojci
1 grupa:
2 jaja
10 kašika meda
1 C vanilin šećer
100 g maslaca
100 g margarina
2.grupa:
200 g seckane čokolade
150 g seckanog koštunjavog voća (najbolje je kombinacija lešnika i badema)
50 g suvih višanja
3.grupa:
420 g oštrog brašna
1 C prašak za pecivo
1 kašika C kakaoa
1 prstohvat soli

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Danini keksići

Diiivan, hrskav, prelep.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

1.grupu sastojaka staviti u posudu za mućenje i mutiti mikserom manjom brzinom da se sjedini.

2.grupu sastojaka iseckati, može u secku ili ručno i pomešati.

3.grupu sastojaka staviti u kesu za zamrzivač, stegnuti da kesa bude naduvana kao balon i energično protesti da se sve ravnomerno pomeša.

U 1. grupu sastojaka dodati 3. grupu Još malo mutiti mikserom, a zatim rukom.

Dodati i 2. grupu sastojaka i umesiti. Ostaviti u frižider da se ohladi.

Za to vreme uključiti šporet na 210°C i u njemu zagrevati i plitki pleh (onaj koji dodje uz šporet).

Uzeti pek papir, staviti na radnu ploču. Izvaditi pripremljeno testo, nakvasiti ruke, i formirati kuglice veličine većeg oraha i redjati po pek papiru.

Idealno je da na pek papiru bude 5x5 kuglica. I biće ukupno 3-4 popunjena pek papira.

Kad se ugrejala rerna i pleh, izvaditi pleh, primaći radnoj ploči u istoj visini i oprezno prevući pek papir sa kuglicama na vruć pleh. Peći oko 15 minuta.

Keksić je pečen kad odozgo se pojave mali procepi, kad uzmete u ruku i dalje je mekan, a dno kad ga okrenete je braon boje.

Prevucite opet pek papir sa gotovim keksićima na radnu ploču, a prevucite novi pek papir na pleh...

Kad se keksić prohladi, stvrdne se i postane hrskav.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako ispoštujete svaki korak dobićete savršene keksiće.