C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
9 kašika mleka
9 kašika šećera
9 kašika brašna
9 kašika ulja
4 kašike kakaoa
1 C prašak za pecivo
Za fil:
mleko
šećer
rum
2 C pudinga od čokolade
1 slatka pavlaka ili šlag

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding čokolada Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Dama

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 9 kašika mleka, 9 kašika šećera, 9 kašika brašna, 9 kašika ulja 4 kašike kakaoa i 1 prašak za pecivo.

Zatim peći na 180 stepeni (probati smesu čačkalicom kako biste znali da li je pečeno).

Kada je kolač pečen, malo ga ohladiti i preliti ga sa 2 dl mleka u koje smo dodali 5 kašika šećera i malo ruma (to se promešalo na laganoj vatri, dok se šećer ne otopi).

Dok se kolač peče, skuvati 2 C pudinga od čikolade (sa manje mleka da bi bili gušći, a zasladiti kao što piše na kesici).

Kada se kolač malo prohladi, premazati ga pudingom.

Kad se i puding malo stvrdne, umutiti slatku pavlaku ili šlag i premazati po vrhu.

Staviti u frižider nekoliko sati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Savršeno ide uz šolju crne kafe.