C Slatka tradicija

Sastojci
700 g brašna Tip 400, meko + 100 g za posipanje
300 ml mleka
300 ml ulja
2 jaja
2 kašike šećera
1 kašika soli
1 kesica C suvog kvasca
300 g čokoladnog krema (eurokrem, nutela)
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Cvet pogača

Kad Vam se jede slatko, a mekano kao duša, puno krema, a od testa!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mleko blago zagrejte i dodajte u njega kesicu C suvog kvasca sa malo soli i šećera pa ostavite da nadođe.

Zatim u vanglicu umutite jaja, šećer, so, ulje pa dodajte nadošli kvasac. Kada se to sve lepo umuti, postepeno dodajte brašno i zamesite testo.

Ostavite da nadođe testo 30 minuta na toplom mestu. Kada testo nadođe podelite ga na četiri dela.

Prvi deo razvijte na ravnoj površini u pravilan krug i namažite ga čokoladnim kremom, a zatim to isto uradite sa preostala tri dela. Složite jedan deo na drugi, kao tortu.

Zatim stavite čašu na sredinu kruga i oštrim nožem secite testo od čaše ka kraju kruga praveći "rese" od testa. Tri rese blago uvijete u pletenicu.

Premažite sa jajetom, ostavite 10-tak minuta da još malo nadođe i pecite na 170-180°C nekih 40 minuta.

Pečenu cvet pogaču posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata