burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Cvet pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

700 g brašna Tip 400, meko + 100 g za posipanje

300 ml mleka

300 ml ulja

2 jaja

2 kašike šećera

1 kašika soli

1 kesica C suvog kvasca

300 g čokoladnog krema (eurokrem, nutela)

Za posipanje:

C šećer u prahu

Cvet pogača

Koraci pripreme

Mleko blago zagrejte i dodajte u njega kesicu C suvog kvasca sa malo soli i šećera pa ostavite da nadođe.

Zatim u vanglicu umutite jaja, šećer, so, ulje pa dodajte nadošli kvasac. Kada se to sve lepo umuti, postepeno dodajte brašno i zamesite testo.

Ostavite da nadođe testo 30 minuta na toplom mestu. Kada testo nadođe podelite ga na četiri dela.

Prvi deo razvijte na ravnoj površini u pravilan krug i namažite ga čokoladnim kremom, a zatim to isto uradite sa preostala tri dela. Složite jedan deo na drugi, kao tortu.

Zatim stavite čašu na sredinu kruga i oštrim nožem secite testo od čaše ka kraju kruga praveći "rese" od testa. Tri rese blago uvijete u pletenicu.

Premažite sa jajetom, ostavite 10-tak minuta da još malo nadođe i pecite na 170-180°C nekih 40 minuta.

Pečenu cvet pogaču posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Cvet pogača

Koraci pripreme

Mleko blago zagrejte i dodajte u njega kesicu C suvog kvasca sa malo soli i šećera pa ostavite da nadođe.

Zatim u vanglicu umutite jaja, šećer, so, ulje pa dodajte nadošli kvasac. Kada se to sve lepo umuti, postepeno dodajte brašno i zamesite testo.

Ostavite da nadođe testo 30 minuta na toplom mestu. Kada testo nadođe podelite ga na četiri dela.

Prvi deo razvijte na ravnoj površini u pravilan krug i namažite ga čokoladnim kremom, a zatim to isto uradite sa preostala tri dela. Složite jedan deo na drugi, kao tortu.

Zatim stavite čašu na sredinu kruga i oštrim nožem secite testo od čaše ka kraju kruga praveći "rese" od testa. Tri rese blago uvijete u pletenicu.

Premažite sa jajetom, ostavite 10-tak minuta da još malo nadođe i pecite na 170-180°C nekih 40 minuta.

Pečenu cvet pogaču posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept