C Slatka tradicija

Sastojci
Kora/biskvit:
3 jaja
200 ml ulja
200 g šećera
300 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
1 C vanilin šećer
100 ml mleka
Umak od čokolade:
200 g čokolade
250 g margarina
200 ml mleka
1 čaša šećera
200-250 g C kokosa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Valentina

Čupavci

Vrlo lepi i ukusni za sve generacije.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pripremiti testo:
Od jaja odvojiti belanca i žumanaca. Belance dobro umutiti mikserom, pa dodati šećer, pa jos malo mutiti, dodati žumanca.

Smanjiti brznu na mikseru i dodati mleko i ulje. Brašno pomešati sa C praškom za pecivo, dodati u masu i lagano promešati kašikom da masa ne padne.

Pleh 25x30 cm obložite pek papirom. Pecite biskvit na 200 stepeni dok ne porumeni. Prevrnite na žicu i ostavite da se ohladi ili po želji.

Ohlađenu koru iseći na kocke. Na šporet u dublju šerpicu staviti margarin da se otopi, dodati čokoladu, kada se sve istopi dodajte šećer, pa mleko i ostavite da provri. Sklonite sa vatre. U činiju sipajte C kokos.

Uzmite 2 viljuške, jednom ćete umakati kocke u čokoladu i ostaviti malo na viljušci da okapa čokolada nakon umakanja, a drugom ćete posipati kokos.

Ređajte na tacnu i stavite u frižider da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako vam čokolada krene da se steže, ponovo je stavite na šporet da se ugreje da bolje i kolač upije. U čokoladu možete dodati rum ili bilo šta što vam se dopadne za bolji ukus.