C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
250 ml ulja
200 ml mleka
250 g šećera
300 g brašna
1 C prašak za pecivo
umak od čokolade
150 g čokolade
250 g margarina
1 čaša šećera
200 ml mleka
250 g C kokosa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana Marija

Čupavci

Kolač sa C kokosom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20-25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanca, belanca dobro umutiti, dodavati šećer i na kraju žumanca.

Dodati mleko i ulje i dobro sve umutiti. Brašno pomešati sa C praškom za pecivo, pa dodati i lagano varjačom pomešati.

Staviti papir za pečenje u pleh i sipati smesu, peći na 200 C 20-25 min. ili dok ne porumeni.

Koru iseći na kocke da se hladi, a u šerpi istopiti margarin, dodati čokoladu i kada se otopi dodati šećer, mleko i ostaviti da provri.

Skloniti sa vatre, pa svaku kocku umakati u tu smesu.

Posle uvaljati u C kokos i ostaviti da se hladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za bolji ukus po želji možete da stavite rum.