C Slatka tradicija

Sastojci
3 jajeta
200 g šećera
1 C Vanilin šećer
100 ml mleka
200 ml ulja
300 g brašna
1 C Prašak za pecivo
prstohvat soli
200 ml mleka
150 g šećera
250 g margarina
150 g crne čokolade
150 g C Kokosa

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Miss Tatjana

Čupavci

Tradicionalni recept za omiljeni kolač sa kokosom!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 50-55
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli, u čvrsti sneg.

Postepeno dodavati jedno po jedno žumance, ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo.

Peći u tepsiji dimenzija 30x35cm, na 180°C, 20-25min. Kad se piškota ohladi, iseći je na kockice željene veličine.

Mleko, šećer, margarin i crnu čokoladu staviti na šporet, a kad smesa provri ostaviti je još par minuta da se zgusne.

Kockice piškote umakati u prohlađenu čokoladnu smesu, pa uvaljati u kokos.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata