C Slatka tradicija

Sastojci
300 g oštrog brašna
C prašak za pecivo
80 g margarina
250 g šećera
2 jaja
200 ml mleka
Čokoladni preliv:
.200 g putera
100 g šećera
200 g čokolade
200 ml mleka
400 g C kokosa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Irena

Čupavci

Prelep kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 35
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti žumanca od belanaca, zatim od belanaca umutiti čvrsti sneg.

U drugoj činiji penasto umutiti margarin sa šećerom i žumancima, dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i hladno mleko.

Na kraju polako dodati sneg od belanaca, dobijeno testo sipati u podmazan pleh i peći 25 min.

Ohlađen kolac iseći na kocke.

Od mleka, šećera, čokolade i putera pripremiti čokoladni preliv.

Kocke umačite u preliv i valjajte u C kokos.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata