C Slatka tradicija

Sastojci
170 g maslaca
250 g brašna
1 C prašak za pecivo
100 g šećera
1 C vanilin šećer
4 žumanca
Fil:
4 belanaca
100 g šećera
3 jogurta
2 kisele pavlake
6 kašika brašna
1 strugana kora limuna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Radmila

Čupava praznična limun pita

Lako i brzo se priprema.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite maslac sa šećerom, dodajte žumanca i brašno.

Testo podelite u dva dela. Jedan deo razvite na tepsiju, a drugu polovinu ostavite u frižider.

Belance umutite sa šećerom i limunovim korom. Posebno umešajte jogurt kiselu pavlaku i to dodajte brašno.

Stavite umućen belanaca sa mlečnim smesom.

To testo stavite u tepsiju i u rernu da se peče maksimalno 10 min.

Stavite fil odozgo neka se peče dok se ne uhvati korica.

Drugo testo izvadite iz frižidera stavite preko fila zapecite u rerni.

Kada se ispeče secite na paračad.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač nemojte seći vruć, sačekajte da se ohladi.