C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
4 žumanca
3 kašike šećera
1 margarin
500 g brašna
1 C prašak za pecivo
sok i kora od 1 limuna
1 C vanilin šećer.
Fil:
4 belanca
200 g šećera
5 kašika džema
5 kašike oraha
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Čupava Kata

Prelepa aroma limuna u testu, daje tako prelep ukus i miris. A orasi i džem slatkoću kaja se blago rečeno topi u ustima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Testo:
4 žumanca, 3 kašike šećera, 1 margarin, brašno, C prašak za pecivo, sok od 1 limuna i narendana kora i 1 C vanilin šećer.
Zamesiti testo i podeliti u 3 dela:

Prvi deo:
Razviti koru i staviti u podmazan i posut brašnom pleh.

Drugi i treći deo zamrzniti toliko da može da se renda.

Fil:
4 belanca umutiti penasto pa dodati 200 g šećera, 5 kašika džema umešenim sa 5 kašike oraha. Podeliti na dva dela.

Preko testa u tepsiju premazati jedan deo fila i narendati jednu jufku zamrznutu preko, preko toga namazati drugi deo fila i opet narendati drugu jufku.

Peći dok Kata ne dobije zlatno žutu boju.

Kad se ispeče iseći na kocke i posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po želji možete staviti i više oraha. Obavezno posle pečenja čekati da se dobro ohladi pa onda seći.