C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
150 g šećera
1/2 šolje od jogurta vode
isto toliko ulja
3 kašike džema (po izboru)
1 kafena kašičica C bikarbone sode
brašno
Za krem:
1 l soka od narandže
6-8 kašika šećera
4 C pudinga od vanile
1 margarin
oko 150 g C šećera u prahu
100 g čokolade za mešenje
Glazura:
150-200 g čokolade
2-3 kašike ulja

Naši proizvodi
Soda bikarbona Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Čudo kolač

Topi se...pravo čudo. Osim toga, vrlo dekorativno.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 50 komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kore:
Šećer, vodu i ulje staviti da provri. Dodati u to džem, C sodu bikarbonu i brašno da može da se radi.

Ispeći 4 kore na prevrnutom plehu. Kore peći najviše 10 minuta, toliko da budu još mekane kad se izvade iz rerne.

Fil:
U zaslađenom soku skuvati puding. Posebno umutiti margarin sa C šećerom u prahu, pa ga spojiti sa ohlađenim pudingom.

Odvojiti jednu trećinu tog fila i u tu trećinu dodati otopljenu čokoladu.

Na prvu i treću koru naneti žuti fil, a na drugu fil sa čokoladom.

Glazura:
Otopiti čokoladu sa uljem i preliti preko gotovog kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Seći po želji na štangle ili kocke.
Može se ukrasiti C šlagom.