C Slatka tradicija

Sastojci
Za beli fil:
1 l mleka
9 kašika šećera
3 kesice C pudinga sa ukusom slatke pavlake
1 kašika C čvrstina
100 g bele čokolade
250 g maslaca/margarina
Za crveni fil:
200 g malina
300 ml vode
3 kašike šećera
3 kašike C čvrstina
Za glazuru:
300 g C šećera u prahu
5 kašika vruće vode (kipuće)
2 kašike ulja
Ostalo:
1 pakovanje korica za rozen tortu

Naši proizvodi
Puding sa ukusom slatke pavlake Čvrstin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Crveno bela rozenka

Savršena!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

C Puding i C čvrstin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i čvrstin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.

Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i belu čokoladu i izmešati da se otopi i sjedini. Ostaviti da se prohladi.

U šerpu staviti maline, usuti 200 ml vode, dodati šećer, promešati i kuvati 2-3 minuta na umerenoj temperaturi.

Čvrstin razmutiti sa 100 ml vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.

Mlakim filovima premazati kore. Na prvu i drugu koru staviti beli fil.

Crveni fil podeliti na 2 ili 3 dela, za 2 ili 3 korice.

Slaganje završiti korom. Preko staviti nesto tesko i staviti kolač u frižider na nekoliko sati.

Mikserom umutiti prah šećer sa uljem i vrućom vodom i preliti preko kolača.

Vratiti na kratko u frižider pa iseći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U glazuru se može staviti i aroma maline, 15 kapi, zbog boje i mirisa.