C Slatka tradicija

Sastojci
Za crni deo:
300 g mlevenog keksa
200 g C Šećera u prahu
2 kašike C Kakao praha
50 g Crne čokolade za kuvanje
12 kašika skuvane kafe (crne ili nes)
Za beli deo:
100 g šećera
50 ml vode
100 g margarina
50 g C Šećera u prahu
50 g C Zamene za mleko u prahu
100 g C Kokosovog brašna

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Zamena za mleko u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept je za vas pripremila C Slatka tradicija

Crno beli rolat

Rolat koji se ne peče, veoma jednostavan za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20 kolača
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema crnog dela:
U dubljoj posudi pomešajte 300 g mlevenog keksa, 200 g C Šećera u prahu i 2 kašike C Kakao praha. Dodajte 50 g crne čokolade za kuvanje (prethodno otopljene na pari) i 12 kašika skuvane jake crne kafe ili nes kafe. Promešajte da se dobro sjedini.

Priprema belog dela:
U šerpu sipajte 100 g šećera i 50 ml vode, uz povremeno mešanje zagrevajte do ključanja dok se šećer ne rastvori, kuvajte još par minuta. Ostavite da se prohladi.
U posudi za mućenje penasto umutite 100 g margarina (sobne temperature) i 50 g C Šećera u prahu. Dodajte 50 g C Zamene za mleko u prahu i 100 g C Kokosovog brašna. Dodajte prokuvani šećer. Promešajte da se dobro sjedini.

Formiranje rolata
Crni deo stavite u kesu (3 l) za zamrzivač, pritisnite rukom i rasporedite. Oklagijom ravnomerno razvaljajte smesu da ispuni celom širinom i dužinom kesu i zauzme njen oblik (ostavite prazno oko 3 cm do vrha kese). Kesu rasecite pažljivo skalpelom, duž 1 duže i 1 kraće stranice, tako da 1 duža stranica ostane. Gornji deo kese odvojiti „otvoriti kao stranicu knjige“ (kesu nemojte sklanjati). Beli deo ravnomerno nanesite preko crnog dela i oklagijom pažljivo ravnomerno razvaljajte. Pomoću kese pažljivo urolajte u rolat.

Stavite u frižider da se ohladi i stegne.

Pre serviranja isecite na šnite tankim nožem ili skalpelom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata