C Slatka tradicija

Sastojci
Patišpanj:
3 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
12 kašika brašna
4 kašike C kakao
C prašak za pecivo
Preliv:
1/2 l mleka
200 g šećera
Fil:
1 l mleka
2 C pudinga od čokolade
180 g C šlag beli

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Crno-beli kolač

Kremast i ukusan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti penasto jaja sa šećerom, zatim dodati mleko i ulje i na kraju brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Lagano promešati i sipati u podmazan pleh i peći 15 minuta na 220 stepeni.

Pečenu koru prohladiti, pa preliti sa prokuvanim mlekom i šećerom, ostaviti da lepo upije.

Za to vreme u litar mleka skuvati dva C pudinga od čokolade, zasladiti po ukusu i vruć puding sipati preko patišpanja.

Ostaviti u frižider da se stegne oko 30 minuta.

Umutiti C šlag sa kiselom vodom i ukrasiti kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač je najbolje ohladiti par sati u frižideru pa poslužiti.