Početna > Recepti > Recepti za kolače > Crno-beli kolač
Sastojci
Patišpanj:
3 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
12 kašika brašna
4 kašike C kakao
C prašak za pecivo
Preliv:
1/2 l mleka
200 g šećera
Fil:
1 l mleka
2 C pudinga od čokolade
180 g C šlag beli
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti penasto jaja sa šećerom, zatim dodati mleko i ulje i na kraju brašno, C kakao i C prašak za pecivo.
Lagano promešati i sipati u podmazan pleh i peći 15 minuta na 220 stepeni.
Pečenu koru prohladiti, pa preliti sa prokuvanim mlekom i šećerom, ostaviti da lepo upije.
Za to vreme u litar mleka skuvati dva C pudinga od čokolade, zasladiti po ukusu i vruć puding sipati preko patišpanja.
Ostaviti u frižider da se stegne oko 30 minuta.
Umutiti C šlag sa kiselom vodom i ukrasiti kolač.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs