C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
3 jaja
13 kašika ulja
100 ml mleka
16 kašika brašna
150 g šećera
1 kesica C praška za pecivo
Za crni preliv:
150 ml mleka
50 g margarina
150 g čokolade za kuvanje
1 kesica C vanilin šećera
Za beli preliv:
150 ml mleka
50 g margarina
200 g bele čokolade
1 kesica C vanilin šećera
Za valjanje:
200 g C kokosovog brašna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Crno bele kokos kocke

Sočni kolači za sve prilike.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanca. Belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera.

U drugu činiju umutiti žumanca, dodati ulje, mleko, brašno i C prašak za pecivo. Sve sjediniti, pa polako umešati umućeni belanac.

Smesu prebaciti u nauljan i brasnom posut pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Kolač ohladiti i iseći na kocke.

U dve posude sipati mleko, C vanilin šećer i dodati margarin. Staviti da provri.

Kad mlako provri u jedan deo staviti crnu, a u drugi belu čokoladu.

Pustiti da se čokolada otopi i malo prohladi.

Kocke potapati u preliv, pa uvaljati u C kokosovo brašno.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko vam kolač prilikom pečenja naraste neravnomerno i posle pečenja ne splasne, nemate razloga za brigu. Pustite da se kolač ohladi, isecite na kocke i jednostavno uklonite neravnine.