C Slatka tradicija

Sastojci
mera je šolja od 200 ml
2 šolje rendanih jabuka
2 šolje C griza
1 šolja brašna
2 šolje mlevenih oraha
2 šolja šećera
2 šolje ulja
2 šolje mleka
4 jaja
2 C praška za pecivo
2 kašičice cimeta
4 kašike C kakaoa
300 g čokolade
100 g maslaca

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Crni kolač

Lagan, čokoladan, voćni, jeftin i brzo i lako se sprema.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 30 kolača
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sve sastojke osim čokolade i maslaca, polako ručno izmešati u dubokoj večoj činiji.

Peći u podmazanom većem plehu na 180 stepeni, može se koristiti i papir za pečenje. Oko 20min.

Rastopiti čokoladu i maslac. Pa preliti vruć kolač.

Crni kolač treba da odstoji na hladnom 3 dana. Tek onda je spreman za služenje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Izrendane jabuke ne cediti. Koristiti kvalitetnu čokoladu za kuvanje. U zimskom petiodu kolač ne mora u frižider već na hladnom mestu da odstoji obavezno 3 dana. Kolač bude mekan ukusan i sočan, i miriše lepo!