C Slatka tradicija

Sastojci
3 jajeta
12 kašika mleka
12 kašika ulja
12 kašika šećera
14 kašika brašna
3 kašike C kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
Preliv:
10 kašika šećera
1/2 l mleka
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Crnac u belom

Brzo se sprema, a još brže pojede!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa postepeno dodajte mleko, ulje, brašno, C prašak za pecivo i C kakao, sve vreme muteći.

Smesu izlijte u podmazan pleh i pecite oko pola sata na 200 stepeni.

Stavite šećer da se karamelizuje i prelijte ga mlekom.

Kada se karamel otopi, sklonite s vatre i prohladite.

Prelijte vruće preko ohlađenog kolača i premažite umućenim C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Služiti dooobro ohlađeno (ja sam ga stavljala na kratko u zamrzivač).