C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
15 kašika šećera
15 kašika brašna
15 kašika vode
15 kašika zejtina
1 prašak za pecivo
2 kašike kakao praha
2 šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Crnac sa belom kapom

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti mikserom jaja i šećer, pa dodati vodu, brašno, zejtin, kakao i prašak za pecivo.
Sve lepo ujednačiti i sipati u podmazani pleh.

Zagrejati rernu i peći kolač petnestak minuta na 250 stepeni. Ispečeni kolač dok je vruć preliti šerbetom od šećera i vode.

Umutiti šlag i premazati ohlađen kolač šlagom..

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Vruć kolač natopiti što više šerbetom da bi bio mekši i sočniji. Prijatno.