C Slatka tradicija

Sastojci
Za koricu:
4 jaja
620 ml mleka
340 ml ulja
1 C vanilin šećer
630 g brašna
250 g C kakaoa
1 C prašak za pecivo
1 C soda bikarbona
300 g C šećera u prahu
2 kašičice soli
Za fil:
8 belanaca
300 g C šećera u prahu
1/2 kašice soli
500 g margarina
300 g malina
Za glazuru:
250 g čokolade za kuvanje
250 ml mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Soda bikarbona Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tamara

Čokolinko-malinko

Čokoladni kolač sa filom i malinama, preliven čoko glazurom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

4 jaja, 620 ml mleka, 340 ml ulja i 1 C vanilin šećer umutiti mikserom.

U drugoj posudi 630 g brašna, 250 g C kakaoa, 1 C prašak za pecivo, 1 kesicu C soda bikarbone, 300 g C šećera u prahu i 2 kašičice soli ručno promešati.

Zatim mikserom sjediniti obe smese.

Dobijenu smesu sipati u dublji pleh i peći 60 minuta na 180 stepeni. Ispečenu koricu horizontalno preseći na pola.

Za pripremu fila potrebno je umutiti 8 belanaca, 300 g C šećera u prahu i 1/2 kašičice soli, pa zatim dodati 500 g margarina i sve zajedno umutiti.

Prvu koricu isfilovati sa pola fila. Ravnomerno rasporediti maline, pa zatim premazati i drugim delom fila. Preklopiti sa drugom koricom.

250 g čokolade za kuvanje rastopiti u 250 ml vrućeg mleka. Ravnomerno rasporediti glazuru.

Pre serviranja kolač ohladiti i seći na veće kocke.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za tačnije sečenje korice možete koristiti čačkalice koje ćete zabosti sa svih strana tačno na pola i tako preseći koricu. Ako koristite zaleđene maline, ostavite ih da se dobro ocede.