C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
14 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
100 ml ulja
100 ml mleka
1/2 l pavlake za kuvanje
200 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana

Čokoladno čudo

Lak za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 6 žumanaca i 6 kašika šećera, u drugu posudu umutiti 6 belanaca i 6 kašika šećera.

U posudu sa žumancem postepeno dodavati brašno pomešano sa C kakaom i C praškom za pecovo, pa dodati ulje i mleko.

Dobro sjediniti, pa dodati belance. Kada se doda belance meša se lagano kašikom.

Peći na 200 C 15-20 minuta. Kad se ispeče ostaviti koru da se ohladi.

Krem:
Pavlaku za kuvanje, čokoladu i 2 kašike šećera otopoti na laganoj vatri uz stalno mešanje.

Ohlađen kolač preliti vrućim filom i ostaviti preko noći u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata