C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 jaja
100 g šećera
200 g margarina
100 g čokolade
4 kašičice brašna
1 C prašak za pecivo
Krem:
0,5 l slatke pavlake
200 g čokolade
1 kašičica šećera
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Čokoladno čudo

Sam naziv ga opisuje.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja i šećer, na ringli rastopiti margarin i čokoladu, pa dodati u jaja i šećer i u to dodati pomešano brašno sa C praškom za pecivo.

Peći u rerni zagrejanoj na 180 C 20 minuta. Dok se kora peče otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom, šećerom i C vanilin šećerom.

Kada je kora pečena izbockati je viljuškom na što više mesta i preko kore preliti vruć krem. Ne brinite krem će očvrsti u frižideru.

Nakon prelivanja krema kolač staviti na par sati u frižideru.

Nakon par sati možete poslužiti kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Isečeno parče kolača možete dekorisati nekim voćem.