C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
600 g čokolade za kuvanje
1 C prašak za pecivo
200 g + 2 kašike šećera
1 C vanilin šećer
4 kašike oštrog brašna
200 g margarina za kolače
1 l slatke pavlake

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladno čudo

Čokoladni zalogaji koji se tope u ustima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg. U drugoj činiji mikserom penasto umutiti žumanca sa 200 g šećera.

Posebno mikserom izraditi margarin i dodati u njega otopljenu čokoladu te sjediniti, a zatim u tu smesu dodati i umućena žumanca.

U tu smesu naizmenično dodavati pomešano brašno sa C praškom za pecivo i sneg od belanaca lagano mešajući.

Sipati smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći 20 minuta na 180 stepeni.

Sjediniti pavlaku, čokoladu, šećer i C vanilin šećer pa zagrevati na ploči uz mešanje, ali da ne proključa.

Topao fil preliti preko kore i ostaviti u frižider da se stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada ispečete koru prebacite je u malo manju tepsiju i u njoj prelijte fil. Između kore i zidova tepsije ne sme biti praznog prostora jer će se fil sliti ispod kore.