C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
3 belanca
3 kašike šećera
3 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
1 kašičica C kakaoa
3 kašike tople vode
3 žumanca
Krema:
500 ml slatke pavlake
1 C želatin
4 kašika vode
Premaz:
200 g čokolade
1 kašika ulja
70 g margarina
100 ml vode
Glazura:
100 g čokolade
50 g margarina
malo ulja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Andrijana

Čokoladni užitak

Čokoladno-kremasti kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Belanca umutiti u čvrsti sneg. Šećer i žumanca umutite penasto.

U žumanca dodajte toplu vodu, kratko umutite.

Pomešajte brašno, C prašak za pecivo i kakao, dodajte u žumanca i sjedinite.

Dodajte umućena belanca i kašikom sjedinite. Pola smese rasporedite na masnom papiru u tepsiji 24 x 37 cm.

Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 10 minuta. Biskvit je dosta tanak pazite da ne zagori.

Ponovite potupak sa preostalim delom smese.

Premaz od čokolade:
Čokoladu, ulje, margarin i vodu stavite da se kuva na pari da se sastojci istope. Ostavite da se malo prohladi.

Krema od slatke pavlake:
U posudi C želatin pomešajte sa vodom i ostavite da stoji. Slatku pavlaku umutite, neka bude čvrsto, ali ne premutiti. Želatin koji je nabubrio staviti da se istopi, ali da ne bude vruć. U umućenu slatku pavlaku dodajte pomalo želatina i mutite.

Čokoladna glazura:
Čokoladu, margarin i ulje stavite da se sastojci istope na pari.

Filovanje:
Biskvit postavite na tacnu. Rasporedite pola kreme od slatke pavlake.

Premažite kremu sa prohlađenim premazom. Stavite u frižider da se premaz stegne.

Rasporedite ostatak kreme od slatke pavlake. Postavite biskvit i lagano pritisnite.

Prelijte čokoladnu glazuru. Stavite kolač u frižider.

Pre rezanja neka vam kolač stoji na sobnoj temperaturi 10- 15 minuta, tako neće pucati pri rezanju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dobro bi bilo da kolač napravite dan ranije, kako bi se lepo ohladio.