C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
125 g maslaca
1/2 šolje C šećera u prahu
1,5 šolja brašna
2 kašičice C kakaoa
1 jaje
1 prstohvat soli
Za nadev:
70 ml vode
125 g maslaca
1 kašičica nes kafe
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
3 jaja
2 C Eskimka sa ukusom čokolade

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Vanilin šećer Eskimko sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Čokoladni tart

Za sve ljubitelje čokoladnih poslastica.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema kore:
Mikserom umutiti maslac i C šećer u prahu. Dodati razmućeno jaje i umutiti mikserom. Umešati brašno pomešano sa C kakaoom, dodati so i sjediniti špatulom.

Uviti u providnu prianjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru 30 minuta Izvaditi iz frižidera, razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini i staviti u pekač za tart (pustiti da testo pada preko ivica pekača, preći oklagijom, pa odseći višak testa koji pada).

Testo izbockati viljuškom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 190 stepeni 15 minuta.

Za nadev:
U šerpu usuti vodu, dodati maslac i mešati dok se maslac ne rastopi. Umešati nes kafu, izmešati i skloniti šerpu sa ringle.

Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice i staviti u posudu, dodati šećer, C vanilin šećer i preliti vrelom smesom od maslaca. Izmešati ručnom žicom za mućenje. Dodati jaja i sve sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Izvaditi pekač iz rerne i preko kore naneti nadev od čokolade.

Vratiti pekač u rernu i tart peći još 15 minuta na 150 stepeni.

Gotov tart izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.

Tart seći na parčad željene veličine, staviti na tacnu, pored njega staviti kuglu C Eskimka sa ukusom čokolade i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

C šećer u prahu i brašno meriti čašom od 2 dl.
Koristila sam C Eskimka od čokolade. Za koji god ukus da se odlučite nećete pogrešiti, jer C Eskimko je fantastičan!
Najbolje je C Eskimka umutiti dan ranije kako bi se stegao i bio spreman za posluživanje uz tart.