burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Čokoladni tart

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za koru:

125 g maslaca

1/2 šolje C šećera u prahu

1,5 šolja brašna

2 kašičice C kakaoa

1 jaje

1 prstohvat soli

Za nadev:

70 ml vode

125 g maslaca

1 kašičica nes kafe

100 g čokolade za kuvanje

2 kašike šećera

1 kesica C vanilin šećera

3 jaja

2 C Eskimka sa ukusom čokolade

Čokoladni tart

Koraci pripreme

Priprema kore:
Mikserom umutiti maslac i C šećer u prahu. Dodati razmućeno jaje i umutiti mikserom. Umešati brašno pomešano sa C kakaoom, dodati so i sjediniti špatulom.

Uviti u providnu prianjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru 30 minuta Izvaditi iz frižidera, razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini i staviti u pekač za tart (pustiti da testo pada preko ivica pekača, preći oklagijom, pa odseći višak testa koji pada).

Testo izbockati viljuškom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 190 stepeni 15 minuta.

Za nadev:
U šerpu usuti vodu, dodati maslac i mešati dok se maslac ne rastopi. Umešati nes kafu, izmešati i skloniti šerpu sa ringle.

Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice i staviti u posudu, dodati šećer, C vanilin šećer i preliti vrelom smesom od maslaca. Izmešati ručnom žicom za mućenje. Dodati jaja i sve sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Izvaditi pekač iz rerne i preko kore naneti nadev od čokolade.

Vratiti pekač u rernu i tart peći još 15 minuta na 150 stepeni.

Gotov tart izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.

Tart seći na parčad željene veličine, staviti na tacnu, pored njega staviti kuglu C Eskimka sa ukusom čokolade i poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čokoladni tart

Koraci pripreme

Priprema kore:
Mikserom umutiti maslac i C šećer u prahu. Dodati razmućeno jaje i umutiti mikserom. Umešati brašno pomešano sa C kakaoom, dodati so i sjediniti špatulom.

Uviti u providnu prianjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru 30 minuta Izvaditi iz frižidera, razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini i staviti u pekač za tart (pustiti da testo pada preko ivica pekača, preći oklagijom, pa odseći višak testa koji pada).

Testo izbockati viljuškom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 190 stepeni 15 minuta.

Za nadev:
U šerpu usuti vodu, dodati maslac i mešati dok se maslac ne rastopi. Umešati nes kafu, izmešati i skloniti šerpu sa ringle.

Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice i staviti u posudu, dodati šećer, C vanilin šećer i preliti vrelom smesom od maslaca. Izmešati ručnom žicom za mućenje. Dodati jaja i sve sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Izvaditi pekač iz rerne i preko kore naneti nadev od čokolade.

Vratiti pekač u rernu i tart peći još 15 minuta na 150 stepeni.

Gotov tart izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.

Tart seći na parčad željene veličine, staviti na tacnu, pored njega staviti kuglu C Eskimka sa ukusom čokolade i poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept