Početna > Recepti > Recepti za kolače > Čokoladni sufle
Sastojci
4 jaja
160 g brašna
200 g crne čokolade
120 g šećera
1 margarin
C šećer u prahu
ili C šlag
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Priprema mafina od čokolade:
U šerpu staviti margarin i čokoladu i istopiti na tihoj vatri.
Na drugoj strani u drugoj šerpi umutiti 4 jaja sa šećerom.
Pomešati prvu i drugu masu zajedno, mešati dalje i dodati brašno. Dobro umešati testo za mafin od čokolade.
Sipati masu u silikonski ili teflonski kalup za mafine ili u papirne korpice.
Staviti kalupe ili korpice u zagrejanu pećnicu na 220 C i peći 5 do 8 minuta i izvaditi iz rerne. Ko voli da mu unutra ostane tečno, neka čokoladne mafine vadi ranije iz rerne.
Suština ovog kolača, čokoladnog suflea ili mafina od čokolade, upravo i jeste u tome da unutar kolača bude tečna čokolada koja daje savršen ukus poslastici.
Servira se posut C šećerom u prahu, preliven C šlagom ili preliven karamelom.
Mada je najbolje rešenje kada je mafin od čokolade preliven kuglom C sladoleda od vanile sa malo karamela topinga.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs