C Slatka tradicija

Sastojci
200 g C šećera u prahu
3 C pudinga od čokolade
1 l mleka
125 g margarina
300 g mlevenih lešnika/oraha/kikirikija
1 pakovanje rozen kora

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladni rozen kolač

Jednostavan čokoladni kolač koji lepo izgleda i uvek uspe.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12+
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mleko dodati pola šećera i skuvati puding po uputstvu na kesici. Ostaviti puding da se ohladi.

Margarin na sobnoj temperaturi umutiti sa ostatkom šećera i dodati ohlađeni puding.

Lagano dodavati lešnike/orahe/kikiriki i mutiti dok se smeša ne ujednači. Filovati kore naizmenično.

Odozgo se može premazati ostatkom fila pa ukrasiti rendanom čokoladom ili mlevenim lešnicima, ili napraviti glazura od čokolade, pustiti mašti na volju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je ostaviti kolač da prenoći u frižideru, kako bi se svi sastojci dobro povezali.
Kolač ostaje čvrst i ako nekoliko sati stoji servira na sobnoj temperaturi.