C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
7 jaja
7 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika neskvika
1 kašika čokolade u prahu
1 kašika ulja
1 kesica C praška za pecivo
Za fil:
700 ml mleka
7 kašika šećera
2 C pudinga od čokolade
200 g čokolade za kuvanje
200 g margarina
2 banane
Za glazuru:
200 g čokolade
2 kašike ulja
30 g margarina
Za dekoraciju:
4-5 krem bananica (manjih i većih)
C čokoladni šlag

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Čokoladni rolat sa bananama

Za sve ljubitelje spoja čokolade i voća - uživaćete.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Jaja penasto umutiti sa šećerom, a zatim dodati ulje, neskvik, čokoladu u prahu i brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Umutiti homogenu smesu, pa je izliti u pleh od rerne prethodno podmazan i obložen pek- papirom.

Peći na 200 stepeni oko 25 minuta. Izvući nakon toga i još vruće uviti zajedno sa pek- papirom, a onda umotati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.

Fil:
U mleko kome je dodato 7 kašika šećera zakuvati C puding na uobičajen način, pa u vrelu smesu dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se čokolada ne otopi.

Prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. Margarin penasto umutiti, pa mu dodavati kašiku po kašiku ohladjenog čokoladnog fila sve vreme muteći mikserom.

Ohlađenu koru odviti, skinuti pek-papir, pa nafilovati sa 2/ 3 pripremljenog čokoladnog fila (jednu trećinu fila ostaviti za premazivanje rolata).

Duž jednog kraja rolata (preko čokoladnog fila) poređati banane, pa sve zajedno uviti i rukom pritisnuti da se lepo zalepi.

Ceo rolat premazati preostalom trećinom fila u tankom sloju.

U međuvremenu, pripremiti glazuru: otopiti čokoladu na pari zajedno sa uljem i margarinom. Glazuru malo prohladiti, pa njome preliti rolat bogato sa svih strana.

Preko glazure (dok se još nije sasvim stegla) rasporediti krem bananice.

Sačekati da se glazura sasvim stegne i ohladi, pa rolat ukrasiti C čokoladnim šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata