C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike C kakao praha
Za fil:
250 g putera
200 g C šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike crnog krema
1 jaje

Naši proizvodi
Kakao prah Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Čokoladni rolat

Neodoljiva i laka poslastica.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti čvrstu penu od belanaca, dodati šećer, jedno po jedno žumance, zatim ručno lagano umesati brašno i C kakao.

Izliti u veliki pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni oko 30 min.

Gotovu koru odmah izvaditi na vlažnu krpu i uviti u rolat.

Dok se kora hladi pripremiti fil. Umutiti puter sa C šećerom u prahu, dodati žumance, rastopljenu čokoladu i krem, na kraju čvrstu penu od belanaca, sve dobro umutiti.

Kada se kora ohladi, razmotati je i premazati filom, ponovo zaviti u rolat.

Ostaviti na hladnome, rastopiti čokoladu i preliti rolat.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Rolat dobro ohladiti pre posluženja.