C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
3,5 kašike brašna
2 kašike C kakao praha
50 ml soka od narandže
Za fil:
125 g margarina
500 ml mleka
1 C puding od čokolade
3 kašike šećera + 100 g šećera
3 kašike brašna
Za toping:
100 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Kakao prah Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladni rolat

Ukusni čokoladni rolat, idealan za svečane prilike. Veoma je ukusan.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kora:
Umutiti penasto 6 belanaca i dodati 6 kašika šećera. Zatim dodavati po jedno žumance, 3,5 kašike brašna i 2 kašike C kakaoa.

Koru peći na 200 stepeni oko 10-15 minuta. Koru toplu, zaviti u rolat i ostaviti da se ohladi. Koru pospite sokom od narandže, pa je nafilujte i uvijte u rolat.

Fil:
Umutiti 250 g margarina. Umutite C puding od čokolade, 250 ml mleka, brašno i 3 kašike šećera.

Drugu polovinu mleka (250 ml) kuvajte sa 100 g šećera, kad prokuva dodajte smesu sa pudingom, kuvajte dok se ne zgusne, ohladite pa pomešajte sa margarinom.

Rolat preliti sa 100 g istopljene čokolade za kuvanje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata