C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
250 g šećera
100 g putera
1 C vanilin šećer
80 g C kakaoa
300 g brašna
1 C prašak za pecivo
1 prstohvat soli
100 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dana

Čokoladni raspucanci

Tope se u ustima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 4 jaja sa C vanilin šećerom i 250 g šećera. Dodati omekšali puter, dobro umutiti pa dodati prstohvat soli, C kakao, brašno i C prašak za pecivo.

Umutiti i ostaviti da stane najmanje 2 sata ili preko noći u frižideru.

Kada masa odstoji uzimati testa veličine oraha, napraviti kuglicu pa uvaljati u C šećer u prahu.

Kuglice staviti na pleh obložen papirom udaljene jedna od druge 3-4 cm.

Peći na 180 stepeni 10-12 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata