C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
140 g šećera
100 g margarina
4 žumanca
3 štangle otopljene čokolade
70 g mlevenih oraha
70 g brašna
6 belanaca
Fil:
2 žumanca
150 g šećera
1 C vanilin šećer
200 ml mleka
40 g C kakaoa
100 g margarina
Glazura:
150 g čokolade
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Čokoladni minjoni

Lagan i ukusan kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti žumanca, šećer i margarin, dodati otopljenu čokoladu, brašno i orahe.

Umutiti belanca i spojiti sa umućenom smesom, lagano izmešati, sipati u namazan i brašnom posut pleh i peći 20 min. na 180 stepeni i ostaviti da se hladi.

Fil:
Šećer, žumanca, C vanilin šećer i mleko kuvati na pari, dodati C kakao i prokuvati. Kad se prohladi spojiti sa umućenim margarinom.

Vaditi krugove iz kore, mazati filom i spajati po dve.

Otopiti čokoladu sa uljem i preliti minjone i ukrasiti ih po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata