Početna > Recepti > Recepti za kolače > Čokoladni minjon sa vanilom
Sastojci
Kora:
2 jajeta
250 ml jogurta
250 g brašna
300 g C šećera u prahu
80 g C kakaoa
1 C prašak za pecivo
malo C sode bikarbone
1 C vanilin šećer
130 ml ulja
malo soli
100 ml vrele vode
Krem:
500 ml mleka
2 kesice C pudinga od vanile
2 kašike C čvrstina
200 g C Šlaga
1 C želatin
1 C vanilin šećer
100 g maskarpone sira ili neki mlečni namaz
Glazura:
150 g slatke pavlake
150 g čokolade
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 40
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Kora:
Umutiti belanca, dodati šećer, žumanca, ulje, jogurt, sve suve sastojke. Na kraju polako dodavati vruću vodu i mešati.
Umućenu koru razliti u pleh i peći na 180 stepeni, nekih 20 minuta, zavisno od rerne. Ako rerna ima ventilaciju pečenje kore će kraće trajati.
Fil:
Umutiti C puding prema receptu, dodati šećer, C vanilin šećer i dve kašike C čvrstina i skuvati u mleku. Ohladiti. Prekriti folijom da sse ne napravi korica na pudingu.
Umutiti C šlag, dodati sir, umućen želatin i ohlađen puding. Sve dobro ohladiti.
Okruglim kalupom vaditi koru prečnika oko 7 cm. Na svaku koru staviti fil, pa poklopiti drugom korom.
Glazura:
Otopiti na pari čokoladu sa slatkom pavlakom, pa preliti preko svakog kolača.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Potrebno je da svi sastojci za koru budu iste temperature.
Minjon je moguće uvaljati u C kokosovo brašno.
Okrugle minjone formirati u kalupu.