C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
2 jajeta
250 ml jogurta
250 g brašna
300 g C šećera u prahu
80 g C kakaoa
1 C prašak za pecivo
malo C sode bikarbone
1 C vanilin šećer
130 ml ulja
malo soli
100 ml vrele vode
Krem:
500 ml mleka
2 kesice C pudinga od vanile
2 kašike C čvrstina
200 g C Šlaga
1 C želatin
1 C vanilin šećer
100 g maskarpone sira ili neki mlečni namaz
Glazura:
150 g slatke pavlake
150 g čokolade

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Prašak za pecivo Soda bikarbona Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladni minjon sa vanilom

Minjon raskošnog ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Umutiti belanca, dodati šećer, žumanca, ulje, jogurt, sve suve sastojke. Na kraju polako dodavati vruću vodu i mešati.

Umućenu koru razliti u pleh i peći na 180 stepeni, nekih 20 minuta, zavisno od rerne. Ako rerna ima ventilaciju pečenje kore će kraće trajati.

Fil:
Umutiti C puding prema receptu, dodati šećer, C vanilin šećer i dve kašike C čvrstina i skuvati u mleku. Ohladiti. Prekriti folijom da sse ne napravi korica na pudingu.

Umutiti C šlag, dodati sir, umućen želatin i ohlađen puding. Sve dobro ohladiti.

Okruglim kalupom vaditi koru prečnika oko 7 cm. Na svaku koru staviti fil, pa poklopiti drugom korom.

Glazura:
Otopiti na pari čokoladu sa slatkom pavlakom, pa preliti preko svakog kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Potrebno je da svi sastojci za koru budu iste temperature.
Minjon je moguće uvaljati u C kokosovo brašno.
Okrugle minjone formirati u kalupu.