C Slatka tradicija

Sastojci
1 jaje
90 ml mleka
80 ml ulja
120 g kisele pavlake
160 g brašna
145 g šećera
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica C vanilinog šećera
200 g čokolade
nekoliko kašičica C kakaoa
višnje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladni mafini

Najukusniji mafini, laki za spremanje, sa čokoladom i višnjama.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Potrebne su 2 posudice za 2 dela smese, jedna je sa suvim, druga sa mokrim sastojcima.

Jaje, mleko, ulje i pavlaka se sipaju u posudu i izmešaju.

U drugoj posudi se izmešaju brašno, šećer, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.

Mokri sastojci se sipaju u posudu sa suvim, nasecka se čokolada i doda C kakao tako da smesa dobije boju, u kalup se stave korpice.

Smesa se nalije u korpice do otprilike polovine i u svaku se dodaju 2-3 višnje.

Peku se na 180-200 stepeni, 20-tak minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata