C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
100 g šećera
2 C vanilin šećera
100 g maslaca
100 g čokoladnih kapljica (malo ostaviti za dekoraciju)
3 šoljice brašna
1 C prašak za pecivo
Za glazuru:
100 g čokolade
25 g maslaca

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Čokoladni kuglof

I miris i ukus i izgled...

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zagrejati rernu na 180°C, kalup za kuglof namastiti i pobrašnjaviti.

Umutiti jaja i šećer, dodati C vanilin šećer, maslac, čokoladne kapljice, C prašak za pecivo i brašno.

Sve dobro umutiti i izručiti u kalup. Pecite oko 35 minuta odnosno dok ne bude pečeno u zavinosti od rerne.

Kuglof preliti otopljenom čokoladom i ukrasiti čokoladnim kapljicama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata