C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
200 g maslaca
250 ml jogurta
kora 1 pomorandže
200 g C šećera u prahu
250 g brašna
1/2 C praška za pecivo
50 g C kakao praha
Glazura:
300 g čokolade za kuvanje
120 g maslaca

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Čokoladni kuglof

Jednostavno i ukusno.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti žumanca sa omekšalim maslacem. Dodati jogurt i koru pomorandže i opet mutiti.

U drugoj posudi umutiti belanca pa na pola mućenja postepeno dodavati C šećer u prahu.

U trećoj posudi izmešati brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Zatim u žumanca naizmenično dodavati belanca, pa mešavinu sa brašnom i lagano mešati.

Kalup premazati uljem i posuti brašnom. Izručiti smesu u kalup i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.

Kada se ohladi, na pari istopiti čokoladu i maslac i preliti kuglof.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Jaja obavezno izvadite iz frižidera 2-3 sata pre nego što ćete praviti kolač, ili čak i veče pre. Belanca će se čvršće umutit nego kada su hladna. Takođe, uvek kada mutite belanca (koji god da je recept u pitanju) koristite C prah šećer, jer se on neće topiti vremenom u belancima i puštati vodu kao šećer u zrnu.