burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Čokoladni kroketi

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

1 kesica C želatina

2 kesice C vanilin šećera

200 ml slatke pavlake

50 g C šećera prahu

3 žumanca

400 g čokolade za kuvanje

100 ml mleka

Panada:

5 belanca

2 kašike C čvrstina

200 g prezli

Slatki majonez:

2 žumanca

50 ml slatke pavlake

2 kesice C vanilin šećera

50 g maslaca

Čokoladni kroketi

Koraci pripreme

Priprema kroketa:
Preliti C želatin sa 5-6 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri. Prokuvati pavlaku sa mlekom, polovinom C prah šećera i C vanilom. Umutiti žumanca sa ostatkom šećera u prahu u glatku smesu.

Sipati pavlaku sa mlekom u žumanca, izmešati pa vratiti natrag u šerpicu na ringlu i kuvati na laganoj vatri uz mešanje dok ne bude gusto kao jogurt. Sipati želatin u krem i mešati dok se sav želatin ne otopi.

Topli krem sipati preko nalomkane čokolade pa mešati dok se sva čokolda ne otopi. Prohladiti.

Sipati u kalup veličine otprilike 24x24cm ili sličan, dobro obložen folijom, i ostaviti u frižider 2-3 sata da se stegne.

Stegnutu čokoladnu smesu iseći na krokete željene veličine.

Priprema panade (poha):
Umutiti viljuškom belanca pa u njih umešati čvrstin. Svaki kroket uvaljati u belanca sa čvrstinom pa u prezle, poređati na poslužavnik na pek papir i staviti u zamrzivač na 15-30 minuta.

Prženje kroketa:
Sipati u manju šerpicu dosta ulja i staviti da se dobro zagreje. Pržiti jedan po jedan kroket (čokolada i želatin se brzo tope pa je tako najbolje): svaki kroket uvaljati još jednom u belanca i prezle, staviti na vrelo ulje, odmah okrenuti i izvaditi na ubrus da se ocedi (za svaku stranu dovoljno je po 2-3 sekunde da prezle porumene).

Prohlađene krokete služite sa slatkim majonezom.

Priprema slatkog majoneza:
Zagrejati slatku pavlaku i vanilin šećer u tiganju. Žumanca posebno umutiti. Sipati toplu pavlaku na žumanca i dobro promešati. Kuvati na laganoj vatri da ne provri ali da se zgusne. Skloniti s vatre i umešati omekšali maslac (ili margarin) i mešati dok se maslac ne otopi.

Naši proizvodi

Čokoladni kroketi

Koraci pripreme

Priprema kroketa:
Preliti C želatin sa 5-6 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri. Prokuvati pavlaku sa mlekom, polovinom C prah šećera i C vanilom. Umutiti žumanca sa ostatkom šećera u prahu u glatku smesu.

Sipati pavlaku sa mlekom u žumanca, izmešati pa vratiti natrag u šerpicu na ringlu i kuvati na laganoj vatri uz mešanje dok ne bude gusto kao jogurt. Sipati želatin u krem i mešati dok se sav želatin ne otopi.

Topli krem sipati preko nalomkane čokolade pa mešati dok se sva čokolda ne otopi. Prohladiti.

Sipati u kalup veličine otprilike 24x24cm ili sličan, dobro obložen folijom, i ostaviti u frižider 2-3 sata da se stegne.

Stegnutu čokoladnu smesu iseći na krokete željene veličine.

Priprema panade (poha):
Umutiti viljuškom belanca pa u njih umešati čvrstin. Svaki kroket uvaljati u belanca sa čvrstinom pa u prezle, poređati na poslužavnik na pek papir i staviti u zamrzivač na 15-30 minuta.

Prženje kroketa:
Sipati u manju šerpicu dosta ulja i staviti da se dobro zagreje. Pržiti jedan po jedan kroket (čokolada i želatin se brzo tope pa je tako najbolje): svaki kroket uvaljati još jednom u belanca i prezle, staviti na vrelo ulje, odmah okrenuti i izvaditi na ubrus da se ocedi (za svaku stranu dovoljno je po 2-3 sekunde da prezle porumene).

Prohlađene krokete služite sa slatkim majonezom.

Priprema slatkog majoneza:
Zagrejati slatku pavlaku i vanilin šećer u tiganju. Žumanca posebno umutiti. Sipati toplu pavlaku na žumanca i dobro promešati. Kuvati na laganoj vatri da ne provri ali da se zgusne. Skloniti s vatre i umešati omekšali maslac (ili margarin) i mešati dok se maslac ne otopi.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept