C Slatka tradicija

Sastojci
250 g čokolade
150 g putera
250 ml mleka
6 jaja
200 g šećera
200 g brašna
30 g C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Za beli fil:
300 ml mleka
100 g C šećera u prahu
1 jaje
1 kašika brašna
1 kašika C čvrstina
400 ml slatke pavlake
Za voćni fil:
500 g višanja
5 kašika šećera
3 kašike C čvrstina
1 C šlag krema od vanile

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu Čvrstin Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dana

Čokoladni kolač sa višnjama

Sočan, osvežavajući.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U posudu staviti 250 g čokolade, 150 g putera i 250 ml mleka, kuvati da se čokolada i puter istopi. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti 6 jaja sa 200 g šećera, dodati ohlađenu čokoladu, 200 g brašna, 30 g C kakaoa i C prašak za pecivo. Masu umutiti i ispeći 2 kore u kalupu veličine 20 x 35 cm. Peći na 180 stepeni 20 -25 minuta.

Beli fi:
U posudu staviti da se kuva 200 ml mleka i 100 g C šećera u prahu. Umutiti 1 jaje, 1 kašiku brašana, 1 kašiku C čvrstina, 100 ml mleka i dodati u kuvano mleko sa šećerom, kuvati dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 400 ml slatke pavlake i muteći dodati kašiku po kašiku hladnog fila.

Voćni fil:
U posudu staviti 500 g višanja bez koštica, dodati 5-6 kašika šećera, kuvati dok se šećer ne istopi i štapnim mikserom izmiksati, dodati 3 kašike C čvrstina i još malo miksati da se gustin sjedini i da je bez grudvica.

Ovu masu kuvati da se zgusne i ostaviti da se ohladi. Umutiti 1 kesicu C šlag krema od vanile po upustvu na kesici i muteći dodavati kašiku po kašiku hladnog fila od višanja.

Filovati kolač. Kora, preko ceo beli fil, druga kora i preko ove kore ceo fil od višanja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata