C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 belanaca
4 žumanca
6 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
1/2 kesice C praška za pecivo
Fil:
1/2 l vode
1 C puding od čokolade
2 kašike brašna
200 g čokolade
100 g C šećera u prahu
250 g margarina
250 g očišćenih višanja

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladni kolač sa višnjama

Spoj čokolade i višanja je izuzetan. Kolač je sladak ,ali mu višnje daju kiselkastu notu. Osvežava i topi se pri svakom zalogaju.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema kore:
Umutiti belance sa šećerom, dodati žumance. Polako dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Peći u tepsiji obloženim masnim papirom na 200 steopeni.

Kad se kora ispeče urolovati je u krpu.

Fil:
Razmutiti puding i brašno u malo vode. Ukuvati ga sa vodom. Dodati čokoladu.

Kada se fil ohladi dodati umućeni margarin sa šećerom.

Premazati koru sa filom i preko nabacati oceđene višnje.

Sa malo fila premazati rolat odozgo i ukrasiti ga sa višnjama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata