C Slatka tradicija

Sastojci
400 g keksa
3 dl mleka
Za čokoladni fil:
1 C puding od čokolade
4 dl mleka
5 kašika šećera
150 g margarina
Za fil od višanja:
800 g višanja
4 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
2 pune kašike C čvrstina
Za čokoladni preliv:
4 dl slatke pavlake
200 g čokolade

Naši proizvodi
Puding čokolada Vanilin šećer Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Teodora

Čokoladni kolač sa višnjama

Sočan i osvežavajući kolač sa intenzivnim ukusom čokolade i višanja. Lagan i jednostavan za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Čokoladni fil:
U šerpu sipati 3 dl mleka i dodati šećer pa staviti na vatru da proključa, za to vreme razmutiti C puding u ostatak mleka. Kada mleko proključa skuvati puding pa umešati margarin.

Fil od višanja:
Višnje staviti u dublju šerpu, staviti na vatru i dodati malo vode oceđene od višanja, a u ostatak vode umešati C čvrstin, zajedno sa šećerom i C vanilin šećerom. Kuvati dok se ne zgusne.

U dublju posudu poređati keks natopljen u mleku, pa preliti čokoladnim kremom, pa ponovo keks, pa fil od višanja.

Ostaviti da se malo stegne, za to vreme pripremiti čokoladni preliv:
na pari otopiti čokoladu i pavlaku zagrevati do ključanja ( ne sme da proključa).

Preko fila od višanja staviti još jedan red keksa pa preliti čokoladnim prelivom.

Staviti u frižider najmanje 1 sat.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto kristal šećera može se koristiti i C šećer u prahu. Ukoliko su višnje sveže, dodati više šećera i običnu vodu ili sok od višanja.